Dokfilmide sadu 31.01 - 5.02

31. jaanuarist 5. veebruarini pakatab Artise programm maailma ägedaimatest dokfilmidest! 

                      

Nagu ikka, on dokumentalistika kõnekaks peegelduseks ühiskonnas toimuvatele liikumistele. Nii tegelevad festivali mitmed filmid soorollide analüüsi ja taashindamisega kaasajal, tehes seda kunstilises ja vaimukas võtmes.
Spektri kunstilisemas otsas tuuakse Berliini filmifestivalil kõmu tekitanud filmis “Mutzenbacher” rida mehi kokku näitlejaproovi, kus nad pannakse lugema kaamera ees tuntud erootikateost “Josefine Mutzenbacher”. “Naistevagun” viib meid aga Indiasse, vaid naiste kasutatavasse rongivagunisse, kus India naistest avaneb palju mitmekesisem ja elavam pilt, kui see, mida me läänemaailma inimesena oleme ehk harjunud endale ette kujutama. 
“Mehed vaibal” toob naisantropoloogi kaamera ette mehed, kes räägivad väga avameelselt oma ängidest ja unistustest, “Draakonnaised” aga viib meid maailma 3% naissoost tippjuhtide maailma, kus toimivad tavapärasest hoopis erinevad ellujäämismehhanismid. 

Paljud teosed lähenevad dokumentalistikale sobivalt läbi filmi, nii on kavas portreefilm “Radikaalne unistaja” DocPointil nii mitmegi filmiga kavas olnud Werner Herzogist, David Lynchi loomingu seostest “Võlur Oziga” rääkiv “Lynch / Oz” ja paeluv “Paradiisikatked”, mis räägib New Yorgi underground-filmist läbi ühe sealse käilakuju, leedu filmitegija ja kunstniku Jonas Mekase elu ja loomingu. 

DocPoint Tallinna üheks tänavuseks peateemaks on kindlasti ka muusika, Artise kavas on näiteks portreefilm “Cesária Évora”, "Arvutiaktsent” sukeldub tehisintellekti kasutamise maailma muusika loomisel, “North Circular” aga räägib Dublini linna loo läbi baarides noorte käes uut elu elama hakanud iiri folgi skeene.

DOCPOINT KINOS ARTIS 
ROHKEM INFOT FESTIVALI KOHTA