Rahvusvähemuste filmikultuur naaseb juba märtsis

Tule, rända Aserbaidžaani, Mongoolia või hoopis Kõrgõzstani!                      

Viis väärt filmi 20.- 24. märtsini:

E, 20.03 kell 17:30 "Järv"
Lugu väikesest tüdrukust Jyldysest, kes elab koos ema perega Issõk-Kuli järve ääres paiknevas külas. Tema elu on raske ja kaaslased narrivad teda, sest ta elab oma maailmas ja räägib harva. Lohutust pakub ainult tema isa kunagise õpetaja, targa vanamehe Temirkuli seltskond.

T, 21.03 kell 17:30 "Kodu müügiks"
Damiri ähvardatakse mahajäetud vabrikus ja laenu sissenõudjad käivad koguni tema kodus, kus elavad ta rase naine Cholpon ja nende väike tütar. Maja seinale soditakse kiri “kodu müügiks”. Damir püüab meeleheitlikult laenata raha sugulastelt, sõpradelt ja kõigilt, keda ta tunneb. Ka Cholpon püüab halvimat ära hoida ja iga sekund on kulla hinnaga, kuid teha pole suurt midagi. Viimase piirini aetult langetab kumbki neist enda jaoks parima valiku.

K, 22.03 kell 17:30 "Külm kui marmor"
Piinatud ühe silmaga Kunstniku käed on otseühenduses tema hingega ja ta puudutab iga päev surma. Ihaldatud Skulptor meisterdas salapärasel teel lahkunud Ema esimese marmorskulptuuri. Ta armastab kirglikult võrratut, hoolivat ja seiklushimulist Naist, kes töötab õhtuti kord Muuseumigiidi, kord Laulja, kord Ennustajana.

N, 23.03 kell 17:30 "Kägu"
Surm tuleb külla vanale naisele, kelle lapsed tormavad koju teda vaatama. Kui ta veel elu külge klammerdub, sest loodab oma kadunud tütart näha, pöörduvad teised tagasi oma tegemiste juurde. Kannatava emaga üksi jäänud poeg peab langetama kohutava valiku.

R, 24.03 kell 17:30 "Trio
Jam on Downi sündroomiga noormees. Tema ema on end poja nimel ohverdanud, soovides teda sotsiaalse diskrimineerimise eest kaitsta, ning on seetõttu pidanud nooremast tütrest loobuma. Ema ja poeg elavad Mongoolia kauges piirkonnas, mis asub maalilise looduse keskel, inimestest eemal. Hoolimata haigusega seotud eripäradest on Jam tänu ema väsimatule hoolele õppinud igapäevaseid majapidamistöid tegema. Kui ema aga ühel päeval sureb, seisab Jam silmitsi uue reaalsusega, mida on tal oma haiguse tõttu veel iseäranis raske mõista. Teda abistab rändav munk, kes viib läbi nomaadirahvaste traditsioonide kohase rituaali.

Leia see üritus ka FACEBOOKIST!