Euroopa kinoõhtu toob ekraanile maailma kõige ilusama poisi

Euroopa kinoõhtu 2022!
7. detsembril kell 19.00 linastub Artise kinos Euroopa kinoõhtu raames dokumentaalfilm "Maailma kõige ilusam poiss" ("Världens vackraste pojke", Rootsi 2021): lugu sellest, kuidas 15-aastasena kogetud kuulsuse tähesära varjutab veel 50 aastat hiljem Björn Andréseni elu.

Film on varasemalt Artises linastunud 2021. aasta Pimedate Ööde filmifestivali raames. Seanss on eestikeelsete subtiitritega ja kõigile tasuta! Filmile järgneb vestlus. Piletid on saadaval kino kodulehel ja kassades. 
 
FILMIST: 
Aastal 1970 sõitis režissöör Luchino Visconti läbi pool maailma, et leida poissi, kes kehastaks tema filmis „Surm Veneetsias” Tadziot – täiuslikku ilu, nagu on kirjas algupärandi autoril Thomas Mannil. Otsitu leidis ta Stockholmist – õrna ja häbeliku noormehe, kellest sai pärast esilinastust maailma kõige ilusam poiss, nagu Visconti teda oma intervjuudes nimetas. Kuulsuse eest tuli paraku maksta. 
Pool sajandit pärast filmi esilinastust püüab Björn Andrésen mõista, mis juhtus ja kuhu kadus õnn. Film kõneleb ilu hinnast, laste objektiseerimisest ja sellega seotud isiklikust draamast.

"Maailma kõige ilusam poiss" kuulus Euroopa Filmiakadeemia 2021. aasta parimate dokumentaalfilmide eelvalikusse.

EUROOPA KINOÕHTUST: 
2022. aastal ühendab Euroopa kinode võrgustik Europa Cinemas viiendat aastat järjest oma jõud Euroopa Komisjoniga, et korraldada Euroopa kinoõhtut, mis tõstaks esile Euroopa kino rikkust ja mitmekesisust ning publiku teadlikkust sellest, kuidas Loov Euroopa-MEDIA Programm toetab filmitööstust ja kultuuri.
 
Alates selle käivitamisest 2018. aastal on Euroopa kinoõhtu tähistamisest aktiivselt osa võtnud enam kui 200 Europa Cinemas liikmeskino 130 ELi linnas.

Tere tulemast!