Artišokk toob sügisõhtutesse legendaarset ulmet

7.  oktoobril kell 19 on ekraanil legendaarne 1979. aasta ulmekas "Hukkunud alpinisti hotell", mida rikastavad tipptasemel kunstnikutöö ja unustamatu muusika.      

Grigori Kromanovi müstiline ulmefilm tugineb vendade Strugatskite jutustusel. Film püstitab küsimuse, kas ratsionaalne mõistus on valmis kohtumiseks üleloomulikuga. Selles saabub inspektor Glebsky väljakutse peale üksildasse mägihotelli. Kui laviin katkestab ühenduse maailmaga, vallandub rida salapäraseid sündmusi. Üks külaline avastatakse surnuna, teine voodist kinniseotuna ning hotelli kõrvalt leitakse külmunud mees. Lisaks veel müstiline kohver. Glebsky asub tegutsema, et süüdlane välja selgitada, kuid faktid viivad ta järelduseni, millega mõistusel on raske leppida.

4. novembril kell 19 vaatame aga kuulsat ulmelist draamat „Stalker“ (1979), millest osa on üles võetud Tallinnas Rotermanni kvartalis ja Jägala jõe ääres.

Seletamatu sündmuse tagajärjel on üks piirkond filmis muutunud Tsooniks, kus avalduvad kummalised seaduspärad ja kuhu keegi minna ei tohi. Vaid stalkerid oskavad seal tee leida, uudishimulikke Tsooni viia ja elusalt tagasi tuua. Seal asub ka tuba, kus täituvad kõige suuremad soovid. Oma järjekordsel retkel peab Stalker läbi ohtude ja ajas muutuva ruumi kurikuulsasse tuppa juhatama kaks meest, Kirjaniku ja Professori.

Piletid ja rohkem infot SIIN