Kesk-Aasia parimad filmid 7.-11.06 Artises

Tule, rända Usbekistani, Kasahstani või hoopis Kõrgõzstani!                      

Suvised rahvusvähemuste filmikultuuri päevad -
viis väärt filmi 7. - 11. juunini:

T, 07.06 kell 18:30 "2000 Farida laulu"
Usbekistani poolt Oscaritele valitud draama maaomanik Kamirist ja tema kolmest naisest, kelle rahulik elu saab häiritud, kui majapidamisse lisandub uus ja noorem naine, sest teised pole ilmale toonud pärijat. 

K, 08.06 kell 17:30 "Shambala"
Kõrgõzstani poolt Oscaritele valitud film üksildasest 7-aastasest poisist, kes elab vanaisa, kasu-vanaema, tädi ja onuga kõrgel mägedes. 

N, 09.06 kell 18:00 "Siidikeeled"
Dokumentaalfilm jaapanlannast, kes vabatahtlikuna Usbekistani sõidab ja seal Usbeki muusikasse armub, kui õpib mängima sealset rahvuspilli dutarit.

R, 10.06 kell 18:00 "Tuleke"
Lugu keskealisest pereisast, kes annab endast parima, et toita oma peret, ent kelle mured ei lõppe iial: kasvavad võlad, kasahhi pulmad ja matused, kõik see nõuab raha. Tagatipuks avastab Tolik, et ta teismeline tütar on rase. 

L, 11.06 17:30 "Kollane kass" 
Kasahstani poolt Oscaritele esitatud ja menukalt PÖFFilgi linastunud film Kasahstani keskkondliku ja sotsiaalse tühjuse keskel elavast ullikesest, kel on unistus mägedesse kino ehitada. Kui kõik teised on piisavalt tõestanud, et nende peale loota ei saa, astub mees ilmselt elu kõige julgema sammu ning röövib unistuse täitmiseks noore naise südame ja hunniku raha.

Piletihind vaid 3,50€!