PÖFFi avafilm - "Minu abikaasa lugu" - 24. märtsist Artises

Alates 24. märtsist linastub piiratud arvu seanssidega kinos Artis 2021. aasta Pimedate Ööde Filmifestivali avafilm - romantiline draama "Minu abikaasa lugu".

Film on valminud Ungari, Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia koostöös ning selle peaosades näitavad oma talenti alati võluv Léa Seydoux ning sümpaatne Gijs Naber. 

Ildikó Enyedi grandioosne üheksas mängufilm (inglise keeles esimene) on mugandatud Ungari luuletaja Milán Füsti samanimelisest romaanist ning selles esineb ka Lendava Hollandlase legendist laenatud elemente.

LUGU ON PAELUV:

1920ndad. Keskealine hollandi meremees veab oma küünilise äripartneriga kihla, et abiellub esimese naisega, kes astub kohvikusse, kus nad parajasti istuvad. Kapten Jakob Störr otsib õnne ning nii satub tema ellu salapärane Lizzy, kes on kiire abiellumise mõttest lummatud. Nende kirglik afäär jõuab vaataja ette seitsmes peatükis, avades eri faase selles kassi-hiire mängu meenutavas romantilises suhtes.

Kaubalaeva kapten ei tunne end särtsaka Lizzyga väljas käies kuigi mugavalt. Ta kinnitab endale, et tema naisel, kes elab üksinda Pariisi korteris, on suhe oma sõbra, noore kirjaniku Dediniga. Peagi lahkuvad Störr ja Lizzy kergemeelsest Pariisist ja kolivad Hamburgi, kus hakkavad tasapisi teineteisest eemale triivima. Kapteni hirmud ja kahtlused näikse saavatki reaalsuseks. Siis aga viib ootamatu sündmuste pööre nende elud taas kokku.

PILETID ESILINASTUSELE 24. MÄRTSIL